Omgeving

Voorthuizen ligt centraal in Nederland, het begin van de Veluwe met de poort naar de bossen. En dat alles op makkelijke rij-afstand van de grote steden. Heel veel fiets knooppunten in en rond het mooie “Voorthuizen”.

Ligging

Het dorp is gelegen rond het kruispunt van de Oude Rijksweg en de weg Putten-Barneveld. De buurtschap Zeumeren, tussen het dorp en bedrijventerrein Harselaar, behoort tot Voorthuizen. Omliggende steden en dorpen zijn onder andere Nijkerk, Barneveld, Putten, Terschuur, Kootwijkerbroek en Stroe.

Natuur

Bij Voorthuizen zijn verschillende bossen, zoals het Wilbrinkbos en Boeschoten, heideterreinen, zoals de Appelse heide, en plassen, zoals het recreatiegebied Zeumeren. De natuur rond Voorthuizen herbergt niet alleen zeldzame dieren zoals ijsvogels, dassen, hazelwormen, en adders, maar ook zeldzame planten zoals de klokjesgentiaan en de zonnedauw.

Toerisme

Voorthuizen is een toeristisch dorp, gelegen in de Gelderse Vallei, niet ver van de westflank van de Veluwe. Ten zuidoosten, aan de A1, ligt het recreatiegebied Zeumeren, dat per jaar zo’n 400.000 bezoekers trekt.

Golfbanen

Als één van de belangrijkste toeristische gebieden van ons land is de Veluwe een uitstekende keuze voor een potje golf. U golft op de Veluwe in  te midden van uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. U bent letterlijk even helemaal weg in deze natuurrijke omgeving. Let op! deze is tijdelijk gesloten sinds 1 mei 2018.